over la femme renée

Welkom op la femme renée! Ik ben Renée en ik vind het zo fijn je hier te treffen.

Van jongs af aan ben ik een ware skincare-enthousiast. Tot enkele jaren gelezen stond ik echter nooit stil bij wat ik op mijn gezicht smeerde. Ik testte de ene na de andere hype zonder een blik te werpen op de ingrediëntenlijst.

Hoe het allemaal begon

Toen ik enkele jaren geleden stopte met de pil, kreeg ik plots last van cystische acne (hardnekkige, hormonale acne). Hoe kon dat toch? Ik was toch gezond, dronk veel water, sportte dagelijks, at extreem gezond, ...? Toch wilde mijn lichaam me duidelijk maken dat er iets scheelde.

Dus ik besloot te luisteren.

Ik ontdekte hoe mijn algemene gezondheid - lichamelijk én mentaal - invloed heeft op mijn huid. Daarnaast kruiste de wereld van hormonen mijn pad. Ik had er nooit bij stilgestaan dat deze kleine stofje echt alles in mijn lichaam beïnvloeden.

Dag in dag uit komt ons lichaam in contact met tal van chemicaliën die onze hormonen - en dus de gehele werking van ons lichaam - beïnvloeden. Zo heeft je skincare routine niet alleen effect op de gezondheid van je huid, maar eveneens op de rest van je lichaam.

Goed in je vel zitten

Tijdens onze ochtend- en avondroutine brengen wij vrouwen tot wel 500 chemicaliën aan op ons lichaam. 500 ingrediënten die ons zowel lichamelijk als mentaal kunnen beïnvloeden. Dan kies je toch liever voor die ingrediënten die je beter in je vel laten voelen, toch?

Zo denk ik er althans over. Om mijn huid te verbeteren, kies ik sindsdien enkel nog de beste producten door rekening te houden met de ingrediënten.

Klaar om je herboren te voelen?

‘la femme renée’ is Frans voor ‘de herboren vrouw’. Dat is wat ik jou toewens. Jij verdient het om te weten wat er in je huidverzorging zit en welke effecten deze kunnen hebben op je huid en je gezondheid. Je verdient het om bewust te kiezen voor skincare die je beter doen voelen.

Op mijn Instagram vind je tal informatie over hormonen, de huid, verzorgingsproducten. In onze online boutique vind je een door mij zorgvuldig gekozen selectie van producten die een verschil kunnen maken in je dagelijkse routine.

Onze producten bevatten geen hormoonverstoorders

zoals BHA (butylated hydroxyanisole), BHT (butylated hydroxytoluene), chemische zonnecrèmes, EDTA, ethanolamines, ethoxylated ingredients (Ceteareth-20, emulsifying wax, PEGS, polysorbate-20, polysorbate-40, steareth-20, sulfates), formaldehyde, hydroquinone, methychloroisothiazolinone en methylisothiazolinone, methylcellulose or 2-methoxyethanol, nitro- and polycyclic musk, parabens, petrolatum en paraffin, phthalates, resorcinol, silicones, toluene,triclosan en triclocarban.

la femme renée staat voor

Ingrediënten van hoge kwaliteit
Veel liefde voor je huid en lichaam
Respect voor dieren en onze planeet
Veel enthousiasme en passie om je het beste van het beste te geven

Wens je advies over je skincare routine? Heb je een vraag over een bepaald product? Of wil je
simpelweg hallo zeggen? Je kan me bereiken via verschillende wegen!